ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ

ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ

5 Δεκεμβρίου – Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού, σήμερα τιμούμε τον άνθρωπο που αποδεικνύει έμπρακτα την έγνοιά του στο συνάνθρωπό μας. Τιμούμε την έκφραση ανθρωπιάς, την έκφραση κοινωνικής αλληλεγγύης.

Η Εθελοντική δράση έρχεται κυρίως για να προσδώσει στους ανθρώπους μια καινούργια αρετή, την αγάπη για το συνάνθρωπο. ο Εθελοντής αντιμετωπίζει, όσους έχουν δυσκολίες και χρειάζονται βοήθεια, όχι με οίκτο, αλλά σαν άτομα ισότιμα με αυτόν στα οποία μπορεί να προσφέρει, χωρίς να θεωρεί τον εαυτό του «καλύτερο» ή «ανώτερο». Προσφέρει ανιδιοτελώς τον ελεύθερο χρόνο του, τις γνώσεις και τις υπηρεσίες του, χωρίς επιβολή ή καταναγκασμό, για χρήσιμες δράσεις και προς όφελος άλλων συνανθρώπων του, χωρίς να περιμένει κανενός είδους ανταλλάγματα.

Θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό που βρίσκομαι επικεφαλής σε μια μεγάλη εθελοντική οικογένεια που όλο και αυξάνεται. Και αν και κάθε μέρα είναι ημέρα των εθελοντών για εμάς, αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω όλους αυτούς τους καθημερινούς ήρωες που με την προσφορά τους κάνουν τον κόσμο μας λίγο καλύτερο, και ας ενεργοποιήσουμε όλοι μας τον εθελοντή που υπάρχει μέσα μας, για να ενδυναμώσουμε τους δεσμούς ανθρωπιάς και αλληλεγγύης που μας ενώνουν.

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος

Γιώργος Ρουμελιώτης

Ενδιαφέρεσαι να γίνεις διασώστης; Πάτησε εδώ
', 'auto'); ga('send', 'pageview');