Πιστοποιημένο Σεμινάριο Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης BLS/AED της ERC

Πιστοποιημένο Σεμινάριο Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης BLS/AED της ERC

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΚΑΡΔΙΟΠΝΕΥΜΟΝΙΚΗΣ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗΣ 31/3/19

Το σεμινάριο «Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση με Αυτόματο Εξωτερικό Απινιδωτή (BLS/AED, ERC)», αφορά στην παροχή πιστοποιημένης εκπαίδευσης σε βασικές αλλά σωτήριες γνώσεις και δεξιότητες, για την εφαρμογή Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) με χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (ΑΕΑ) σε περιπτώσεις Καρδιακής Ανακοπής σε ενήλικες, σύμφωνα με τις νεότερες κατευθυντήριες οδηγίες του ERC (Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης).
Απευθύνεται σε όλους τους Πολίτες, Φοιτητές, Μαθητές, Υγειονομικούς, Μέλη εθελοντικών διασωστικών ομάδων, Σώματα ασφαλείας κτλ.
Το σεμινάριο έχει συνολική διάρκεια 5 ωρών, είναι εγκεκριμένο και πιστοποιημένο από το European Resuscitation Council (ERC) και περιλαμβάνει:
α). Επίδειξη δεξιοτήτων Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης με Αυτόματο Εξωτερικό Απινιδωτή (σενάριο σε πραγματικό χρόνο).
β). Διάλεξη για την καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση.
γ). Πρακτική εξάσκηση Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης σε εκπαιδευτικά προπλάσματα (κούκλες) σε ολιγομελείς ομάδες εκπαιδευομένων.
δ). Επίδειξη δεξιοτήτων Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης με χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (σενάριο σε πραγματικό χρόνο).
ε). Διάλεξη για τη χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή.
στ). Πρακτική εξάσκηση Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης σε εκπαιδευτικά προπλάσματα (κούκλες) με εκπαιδευτικούς Αυτόματους Απινιδωτές, σε ολιγομελείς ομάδες εκπαιδευομένων.
ζ). Επίδειξη και πρακτική εξάσκηση στην τοποθέτηση σε πλάγια θέση Ασφαλείας (ανάνηψης).
η). Επίδειξη και πρακτική εξάσκηση στην αντιμετώπιση πνιγμονής από ξένο σώμα.
Μετά τη λήξη του σεμιναρίου χορηγούνται στους επιτυχόντες εκπαιδευόμενους πιστοποιητικά επάρκειας 3ετούς διάρκειας (διεθνούς αναγνώρισης) από το ERC, το οποίο είναι και ο μοναδικός επίσημα αναγνωρισμένος φορέας στην Ευρώπη, που υλοποιεί και πιστοποιεί προγράμματα BLS/AED provider course.
Ο εξοπλισμός που απαιτείται για την εκπαίδευση, διασωστικό – υγειονομικό υλικό, προπλάσματα, εκπαιδευτικοί απινιδωτές, Pocketmask, κτλ. είναι διαθέσιμος και τηρεί όλες τις προβλεπόμενες προδιαγραφές ποιότητας και ασφάλειας.
Η μάθηση εστιάζεται και βασίζεται στις αρχές της διαδραστικής εκπαίδευσης, με σημαντική μείωση του χρόνου των διαλέξεων και αύξηση του χρόνου διδασκαλίας μέσα από μικρές ομάδες, σταθμούς πρακτικής εξάσκησης δεξιοτήτων και ρεαλιστικά σενάρια εξομοίωσης καρδιακής ανακοπής με ειδικά εκπαιδευτικά προπλάσματα και απινιδωτές.
Όποιοι επιθυμούν να ανανεώσουν τα πτυχία τους ή να πάρουν την επίσημη πιστοποίηση της ERC ενημερώνετε τον κo Συλαϊδή Στυλιανό στο 6974083322. Η ημερομηνία που θα διεξαχθεί το σεμινάριο είναι η 31/03/19 και ώρα 10:00 στα γραφεία μας Κουντουριώτου και Μαυρομιχάλη, κτηριακό συγκρότημα "ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ Ν.Α. ΑΘΗΝΩΝ (ΑΙΓΑΛΕΩ), 1ος όροφος (είσοδος από πεζόδρομο Μαυρομιχάλη). 

Ενδιαφέρεσαι να γίνεις διασώστης; Πάτησε εδώ
', 'auto'); ga('send', 'pageview');