Συνέχεια Ερευνών στην Αλβανία. Οι δηλώσεις του Προέδρου ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. Ελλάδος Μιλτιάδη Μπενάκη

Έρευνα και διάσωση με τον εκπαιδευμένο σκύλο διάσωσης Rescue Το κέντρο επιχειρήσεων της ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. και όχημα ATV Ανελλιπώς εργάζονταν οι εθελοντές της ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. Έρευνα και διάσωση Μετά από επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στα χαλάσματα

Η Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών Ελλάδος, υπό τον συντονισμό του Προέδρου της Μιλτιάδη Μπενάκη, αναχώρησε την Τρίτη με κλιμάκιο εθελοντών για την παροχή βοήθειας στους πληγέντες του καταστροφικού σεισμού των 6,4 Ρίχτερ, τον χειρότερο που έχει βιώσει η Αλβανία από το 1979. Μετά από επικοινωνία με τα αρμόδια σώματα, ξεκίνησαν οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης για την αναζήτηση επιζώντων και θυμάτων. Εικόνες Αποκάλυψης αναφέρουν ότι αντίκρισαν οι εθελοντές. Η βοήθειά τους ωστόσο, ήταν πολύτιμη.


Ο Πρόεδρος ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. Ελλάδος και συντονιστής της ομάδας Μιλτιάδης Μπενάκης, αναφέρει:


" Στηρίξαμε την επιχείρηση για τον σεισμό της Αλβανίας με τις ομάδες της ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. Θεσσαλονίκης, Σιντικής, Κιλκίς, Παύλου Μελά, Αιγάλεω και Αθήνας. Με τη γείτονα χώρα αναπτύξαμε φιλικούς δεσμούς από τον προηγούμενο μήνα, ερχόμενοι σε επικοινωνία με τον Γενικό Διευθυντή Χάκι Τσάκο, για να  εκδηλώσουμε την στήριξη και το ενδιαφέρον μας όταν έπληξε την χώρα ο προηγούμενος σεισμός ". 


Ενώθηκαν οι γέφυρες συνεργασίας σε θέματα εθελοντισμού με σκοπό την πολιτική προστασία. Από τις πρώτες ώρες συνταχτήκαμε με τις υπηρεσίες του Υπουργείου και του Δήμου Δυρραχίου και με την καθοδήγησή τους, επιχειρήσαμε σε σημεία όπου υπήρχαν αγνοούμενοι, διεξάγοντας έρευνα και διάσωση με  εκπαιδευμένο διασωστικό σκύλο. Σε ορισμένα σημεία βρέθηκαν αποθανόντα θύματα, ωστόσο χάρη στις προσπάθειες της 1ης ΕΜΑΚ και με τον επικουρικό ρόλο της ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. , επιτεύχθηκε η διάσωση πολιτών από κατεδαφισμένο κτήριο. 


Κρατάμε ένα ανοιχτό δίαυλο συνεργασίας σε θέματα εκπαίδευσης και στήριξης σε ότι αφορά πραγματικές καταστάσεις κρίσης όπως το παρών συμβάν και το αύριο θα μας βρει πολύ δυναμωμένους σε θέματα κρίσεως, ενώ οι γείτονες χώρες μπορούν να έχουν ένα πολύ δυνατό ρόλο ".


Για τις επιχειρήσεις που διεξήχθησαν αναφέρει στην ιστοσελίδα life-events.gr : " Επιχειρήσαμε σε ερείπια 6όροφου κτιρίου στο Δυρράχιο και με το πέρας μας ζητήθηκε να συνδράμουμε στο Thumané όπου υπήρχαν άλλοι 11 αγνοούμενοι, μεταξύ των οποίων και ένα 7χρονο παιδί . Ως την ώρα που αποδεσμευτήκαμε είχαν ανασυρθεί δυο νεκροί και οι έρευνες συνεχίζονται. Αύριο ενισχύεται η δύναμη μας με άλλα 8 άτομα από το κλιμάκιο του Αιγάλεω . Επιπλέον 3 διασώστες της ΕΔΟΜΑΚ Θεσσαλονίκης θα κάνουν την παρουσία των Ελλήνων εθελοντών ακόμα πιο έντονη "

Η ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. παραμένει σε ετοιμότητα καθώς βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τα αρμόδια σώματα. Ευχόμαστε καλή δύναμη στους εθελοντές μας και ευχαριστούμε πολλούς από τους χορηγούς μας για την υποστήριξη που προσφέρθηκαν να δώσουν στην ομάδα μας σε αυτή τη κρίσιμη ώρα.  

Πηγή: estfgr.com

Ενδιαφέρεσαι να γίνεις διασώστης; Πάτησε εδώ
', 'auto'); ga('send', 'pageview');