Δεύτερη ημέρα άντλησης υδάτων στην Εύβοια

Δεύτερη ημέρα άντλησης υδάτων στην Εύβοια Δεύτερη ημέρα άντλησης υδάτων στην Εύβοια Δεύτερη ημέρα άντλησης υδάτων στην Εύβοια Δεύτερη ημέρα άντλησης υδάτων στην Εύβοια Δεύτερη ημέρα άντλησης υδάτων στην Εύβοια

Η δεύτερη στη σειρά ημέρα δράσεων για την άντληση υδάτων, μετά από την καταστροφική πλυμμήρα το ξημέρωμα της Κυριακής, έφερε τους εθελοντές των ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. Δήμου Αιγάλεω, ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. Δήμου Αθήνας, ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. Δήμου Λοκρών και ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. Αλεποχωρίου στα Πολιτικά Ευβοίας.

Οι εθελοντές καθ' υπόδειξιν της Π.Υ. και με δικό της εξοπλισμό, λειτούργησε επικουρικά για την άντληση των υδάτων από τις οικίες των πολιτών, για την κοπή κλαδιών και κορμών που παρασύρθηκαν με την ορμή του νερού, ενώ μετέφεραν τροφή και νερό στη Μονή Παναγίας της Περιβλέπτου καθώς και σε σπίτια της ευρύτερης περιοχής του Θεοτόκου τα οποία προμήθευσαν η τοπική κοινότητα με εθελοντική εργασία των πολιτών αλλά και με την ενίσχυση τοπικών επιχειρήσεων τροφίμων. Η αλληλεγγύη έδειξε το πρόσωπό της άλλη μια φορά μέσα από τις αναφορές που δεχτήκαμε για την έρευνα ηλικιωμένης αγνοούμενης. Κλιμάκιο της ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. έσπευσε στο σημείο που υπέδειξε η αστυνομία, όπου η ηλικιωμένη βρέθηκε από τους εθελοντές μας σε καλή υγεία.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον διοικητή Π.Υ. Χαλκίδας κ Περικλή Κουλκουβίνη για την άψογη συνεργασία και την στήριξη καθώς και τον κο Αφράτη Παναγιώτη, Πυροσβέστη, ο οποίος μας υπέδειξε τα πληγέντα σπίτια στην περιοχή των Πολιτικών. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στη Ψαροταβέρνα "ΚΥΡΙΑΚΟΣ" του κου Αλεξανδράκη Βασιλείου στη παραλία Πολιτικών, όπου το εξυπηρετικό προσωπικό της προνόησε για την σίτισση των εθελοντών μετά το πέρας των εργασιών. Τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ στους πολίτες, τους ανθρώπους που κληθήκαμε να βοηθήσουμε, οι οποίοι έδειξαν αξιοσημείωτο σθένος παρά την κατάσταση στην οποία βρίσκονταν και μας στήριξαν παρά τις δύσκολες ώρες που  διένυαν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους.

Ενδιαφέρεσαι να γίνεις διασώστης; Πάτησε εδώ
', 'auto'); ga('send', 'pageview');