75 χρόνια απο την απελευθέρωση της Αθήνας

75 χρόνια απο την απελευθέρωση της Αθήνας 75 χρόνια απο την απελευθέρωση της Αθήνας 75 χρόνια απο την απελευθέρωση της Αθήνας 75 χρόνια απο την απελευθέρωση της Αθήνας 75 χρόνια απο την απελευθέρωση της Αθήνας

Στις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της απελευθέρωσης της Αθήνας από τα κατοχικά στρατεύματα συμμετείχε η ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α Αθήνας και Αιγάλεω.

Η επετειακή έπαρση της ελληνικής σημαίας για τα 75 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης από τα κατοχικά στρατεύματα, στις 12 Οκτωβρίου 1944, έγινε το πρωί στον βράχο της Ακρόπολης. Παρουσία πλήθους κόσμου και της πολιτικής και δημοτικής ηγεσίας έγινε η τελετή έπαρσης της Ελληνικής σημαίας στον Ιερό βράχο της Aκρόπολης.

Στην τελετή απηύθυνε χαιρετισμό ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος ενώ έδωσαν το παρόν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος και ο υφυπουργός Αλκιβιάδης Στεφανής, εκπρόσωποι της Βουλής, των κομμάτων, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ πτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου, άλλοι επίσημοι και εκατοντάδες Αθηναίοι που ανέβηκαν στον ιερό βράχο. Στην ομιλία του, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης αναφέρθηκε στο βαρύ φόρο αίματος που πλήρωσε η Αθήνα από τη ναζιστική κατοχή, στις τραγικές ιστορίες που γράφτηκαν σε κάθε γωνιά της πρωτεύουσας μέχρι τις 12 Οκτωβρίου 1944, αλλά και σε όσα ακολούθησαν την απελευθέρωση. Χαιρετισμό απηύθυνε στην τελετή ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος, ενώ το «παρών» έδωσαν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος και ο υφυπουργός Αλκιβιάδης Στεφανής, εκπρόσωποι της Βουλής, των κομμάτων, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ πτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου, άλλοι επίσημοι και εκατοντάδες Αθηναίοι. 

Οι ομάδες της ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. παρείχαν υγειονομική κάλυψη καθ’ όλη την διάρκεια της εκδήλωσης, με τη στήριξη των LIONS με τη παρουσία της Κινητής Ιατρικής Μονάδας, που έχει παραχωρηθεί στον σύλλογο.

Ενδιαφέρεσαι να γίνεις διασώστης; Πάτησε εδώ