Λήξη της αποστολής στην Αλβανία. Ο τελικός απολογισμός

Διασώστης της ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. μετά από επιχείρηση Οι διασώστες της RESCUE GR τοποθετούν υποστύλωμα κάτω από πεσμένη πλάκα κτηρίου Η έρευνα με τον διασωστικό σκύλο αποδείχτηκε για άλλη μια φορά σωτήρια Οι εθελοντές της RESCUE GR, ακούραστοι, σε βραδινή επιχείρηση διάσωσης Το επιχειρησιακό κέντρο της ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α.

Από την προηγούμενη εβδομάδα έληξαν οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στην Αλβανία όπου επιχείρησε το κλιμάκιο της ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. Ελλάδος. Ο τελικός απολογισμός σύμφωνα με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης αναφέρει ότι οι νεκροί ανέρχονται στους 51, 41 άνθρωποι νοσηλεύονται για ποικίλα τραύματα εκ των οποίων 3 μεταφέρθηκαν στο εξωτερικό για εξειδικευμένη βοήθεια, ενώ 10.000 άνθρωποι μένουν άστεγοι.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Προέδρου ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. Ελλάδος και υπεύθυνου της αποστολής Μιλτιάδη Μπενάκη, η ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α., λαμβάνοντας οδηγίες από το τοπικό κέντρο επιχειρήσεων, ανέσυρε αριθμό αποθανόντων θυμάτων κάτω από τα συντρίμμια των κατεδαφισμένων κτηρίων, ενώ έδρασε επικουρικά στις εργασίες της 1ης ΕΜΑΚ για τον απεγκλωβισμό θυμάτων και συνεργάστηκε με την Πυροσβεστική Υπηρεσία της Γαλλίας. Η RESCUE GR, η συνεργαζόμενη Ελληνική ομάδα του Πανευρωπαϊκού οργανισμού EVOLSAR στον οποίο ανήκει και η ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α., έδρασε σε μεγάλο αριθμό περιστατικών με 6 διασώστες και εξοπλισμό. 

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα εξέφρασε τις άπειρες ευχαριστίες του προς τον Ελληνικό λαό. Όπως δήλωσε: «Θαύμασα τους Έλληνες διασώστες και ελπίζω κάποια στιγμή να σας μοιάσουμε».

Πηγή: estfgr.com

Ενδιαφέρεσαι να γίνεις διασώστης; Πάτησε εδώ
', 'auto'); ga('send', 'pageview');