Ασκήσεις

Αναλυτικά οι πρόσφατες δράσεις από τις επιχειρήσεις της ομάδας μας.

Εκπαίδευση ΚΕΟΑΧ 2019

  • Ημ/νία: 5 Μαΐου, 2019

Με ασφάλεια ολοκληρώθηκε η τριήμερη εκπαίδευση των εθελοντών της ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. στον Όλυμπο. Οι εθελοντές έφτασαν στις 03/05/2019 στο ΚΕΟΑΧ (ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΟΡΕΙΝΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΩΝ  ΟΛΥΜΠΟΥ) για την διεξαγωγή ενός εκπληκτικού τριημέρου εκπαίδευσης σε θέματα ορεινής διάσωσης, μεταφοράς θύματος σε δύσβατο πεδίο και έρευνας και διάσωσης σε ορεινή περιοχή.

Την πρώτη ημέρα του τριημέρου, οι εθελοντές πραγματοποίησαν ανάβαση στα 2.500 μ. προς την κορυφή του Αγίου Αντωνίου μετά το 2ο καταφύγιο ανάγκης, από όπου και επέστρεψαν προκειμένου να συνεχίσουν με άσκηση έρευνας - διάσωσης και μεταφοράς θύματος με φορείο στο Λούκι.

Δεν πρόλαβαν όμως να πάρουν ανάσα από την εξουθενωτική άσκηση καθώς, μετά από ένα δίωρο ξεκούρασης και επανασυγκρότησης, μια νέα άσκηση ορεινής διάσωσης, η οποία διήρκησε μέχρι τις 22:00, τους έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσουν τον απαιτούμενο εξοπλισμό, να εξοικειωθούν με τον χειρισμό του και να ολοκληρώσουν το σενάριο διάσωσης που τους δόθηκε.

Την δεύτερη ημέρα, οι εθελοντές διασκέδασαν σε off road διαδρομές, ελέγχοντας και τα όρια αντοχής των οχημάτων ISUZU D-MAX καθώς και των επιχειρησιακών της οχημάτων. Σε δρόμους και αποστάσεις μεγάλων απαιτήσεων, το ISUZU D-MAX πρόσφερε ασφάλεια και σταθερότητα ακόμα και σε επιβάτες που δεν είχαν προηγούμενη εμπειρία, μέσα στα μαγευτικά τοπία της κατοικίας των θεών. Η διασκέδαση έδωσε την θέση της στην εκπαίδευση, καθώς οι εθελοντές έπρεπε να είναι έτοιμοι για νυχτερινή επιφυλακή. Ωστόσο τα ακραία καιρικά φαινόμενα δεν επέτρεψαν την προγραμματισμένη νυχτερινή άσκηση.

Η αποστολή επέστρεψε στις 05/05/2019, παίρνοντας μαζί τους τις αναμνήσεις από ένα μαγευτικό, μα και επικίνδυνο μέρος και τις γνώσεις που θα τους βοηθήσουν στο μέλλον να ανταπεξέλθουν σε μια απαιτητική διάσωση. 

Για την εκπαίδευση συγκεντρώθηκαν 25 εθελοντές από ομάδες της ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α Κεντρικού και Νοτίου Τομέα.

Ευχαριστούμε την ISUZU για την παραχώρηση οχήματος ISUZU D-MAX για την ασφαλή μετάβαση των εθελοντών. 

Ενδιαφέρεσε να γίνεις διασώστης? Πάτησε εδώ