Εκπαίδευση με θέμα Triage και Κλίμακα Γλασκώβης

Εκπαίδευση με θέμα Triage και Κλίμακα Γλασκώβης Εκπαίδευση με θέμα Triage και Κλίμακα Γλασκώβης Εκπαίδευση με θέμα Triage και Κλίμακα Γλασκώβης Εκπαίδευση με θέμα Triage και Κλίμακα Γλασκώβης

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η σημερινή εκπαιδευτική δράση της ΕΠΟΜΕΑ, η οποία απευθυνόταν σε μέλη όλων των ειδικοτήτων, στο πλαίσιο της συνεχούς επιμόρφωσης και επιχειρησιακής ετοιμότητας της ομάδας.

Εισηγήτρια του μαθήματος ήταν η ιατρός Αχμετάι Μαρία, η οποία παρουσίασε δύο ιδιαίτερα σημαντικά αντικείμενα για την προνοσοκομειακή φροντίδα και τη διαχείριση επειγόντων περιστατικών. Συγκεκριμένα, αναλύθηκε η διαδικασία του Triage, δηλαδή η διαλογή ασθενών με βάση τη βαρύτητα της κατάστασής τους, καθώς και η Κλίμακα Γλασκώβης (Glasgow Coma Scale), ένα βασικό εργαλείο για την εκτίμηση του επιπέδου συνείδησης.

Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης, δόθηκε έμφαση τόσο στη θεωρητική κατάρτιση όσο και στην πρακτική κατανόηση των εννοιών, μέσα από παραδείγματα και διαδραστική συμμετοχή των μελών. Η ενεργή παρουσία όλων επιβεβαιώνει το υψηλό επίπεδο ενδιαφέροντος και τη δέσμευση για συνεχή βελτίωση.

Η ΕΠΟΜΕΑ επενδύει σταθερά στην εκπαίδευση των μελών της, ενισχύοντας τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους, με στόχο την άμεση και αποτελεσματική ανταπόκριση σε κάθε συμβάν.

Θερμές ευχαριστίες στην ιατρό για την πολύτιμη συμβολή της, καθώς και σε όλα τα μέλη που συμμετείχαν.

Ενδιαφέρεσαι να γίνεις διασώστης; Πάτησε εδώ