Η "Μήδεια" του Ευριπίδη στο θέατρο Αλέξης Μινωτής

Η "Μήδεια" του Ευριπίδη στο θέατρο Αλέξης Μινωτής Η "Μήδεια" του Ευριπίδη στο θέατρο Αλέξης Μινωτής Η "Μήδεια" του Ευριπίδη στο θέατρο Αλέξης Μινωτής Η "Μήδεια" του Ευριπίδη στο θέατρο Αλέξης Μινωτής

Υγειονομική κάλυψη Θέατρο Αλέξης Μινωτής, Παρασκευή 1/9/2023 - Μήδεια
Η «Μήδεια» του Ευριπίδη, ένα διαχρονικό σύμβολο της αιώνιας μάχης ανάμεσα στα δύο φύλα, ξεκινάει καλοκαιρινή περιοδεία, σε όλη την Ελλάδα, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες της Λέας Μαλένη και τη Μαρία Κίτσου στον ομώνυμο ρόλο.
Ο Ευριπίδης, μάρτυρας της προσφυγιάς, της απώλειας και του πολέμου και διαχρονικός προφήτης της αλήθειας, γράφει για τις καταστρεπτικές συνέπειες του ανεξέλεγκτου πάθους στον άνθρωπο, της περιθωριοποίησης και του αποκλεισμού.
Η αρχετυπική πάλη μεταξύ αρσενικού και θηλυκού και η σύγκρουση ανάμεσα στην αρχέγονη πίστη των όρκων και τον στείρο ορθολογισμό, αναδεικνύει την εικόνα μιας κοινωνίας με συγκεκριμένο υλιστικό προσανατολισμό. Μια αναγωγή στην Αθήνα της εποχής και στην επεκτατική πολιτική παντός καιρού, που σκοτώνει τα παιδιά της στο βωμό της δύναμης, της εξουσίας και του κέρδους.

Ενδιαφέρεσαι να γίνεις διασώστης; Πάτησε εδώ
', 'auto'); ga('send', 'pageview');