Ευρωπαϊκή Ημέρα Επανεκκίνησης Καρδιάς 2020

Ευρωπαϊκή Ημέρα Επανεκκίνησης Καρδιάς 2020

16 Οκτωβρίου και η ΕΠΟΜΕΑ γιορτάζει την Ευρωπαϊκή Ημέρα Επανεκκίνησης Καρδιάς με ένα μικρό αφιέρωμα στην σημασία της Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης στη ζωή μας. 

Η αιφνίδια καρδιακή ανακοπή, είναι μία από τις πρώτες αιτίες θανάτου στην Ευρώπη. Η έγκαιρη έναρξη Βασικής ΚΑΡΠΑ από τους παρευρισκόμενους, μπορεί να διπλασιάσει ή και να τριπλασιάσει τα ποσοστά επιβίωσης των θυμάτων καρδιακής ανακοπής.

Δυστυχώς τα στατιστικά δεν είναι αισιόδοξα. Η έρευνα σε δείγμα 177 νοσηλευτών έδειξε ότι πιστοποιημένο σεμινάριο βασικής ΚΑΡΠΑ δεν είχε παρακολουθήσει ποτέ το 37% (65), το 42% (74) είχε παρακολουθήσει μόνο μία φορά, το 15% (27) είχε εκπαιδευτεί δύο φορές και μόλις το 6% (11) είχε παρακολουθήσει πάνω από 2 φορές σεμινάριο Αναζωογόνησης.

Η πιστοποίηση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης (ERC) έχει ισχύ 3 χρόνια και απευθύνεται σε όλους τους ενδιαφερόμενους πολίτες, επαγγελματίες, εθελοντές, ακόμη και σε παιδιά.

Ας σκεφτούμε όλοι να βάλουμε ένα λιθαράκι για να χτίσουμε ένα καλύτερο αύριο. Ακολουθήστε τις ανακοινώσεις μας και ενημερωθείτε πώς και πού μπορείτε να παρακολουθήσετε το σεμινάριο της Βασικής Υποστήριξης Ζωής από τους Πιστοποιημένο εκπαιδευτές της ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. 

Ενδιαφέρεσαι να γίνεις διασώστης; Πάτησε εδώ
', 'auto'); ga('send', 'pageview');