Η ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. Αλεποχωρίου και η ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. Αιγάλεω στο μέτωπο της φωτιάς

Η ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. Αλεποχωρίου και η ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. Αιγάλεω στο μέτωπο της φωτιάς Η ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. Αλεποχωρίου και η ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. Αιγάλεω στο μέτωπο της φωτιάς Η ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. Αλεποχωρίου και η ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. Αιγάλεω στο μέτωπο της φωτιάς Η ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. Αλεποχωρίου και η ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. Αιγάλεω στο μέτωπο της φωτιάς Η ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. Αλεποχωρίου και η ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. Αιγάλεω στο μέτωπο της φωτιάς

Σε εξέλιξη εξακολουθεί να βρίσκεται η φωτιά που εκδηλώθηκε χθες το βράδυ σε δασική έκταση, στην περιοχή Σχίνο Λουτρακίου. H φωτιά κινήθηκε μεταξύ Σχίνου και Μαζίου και οι αστυνομικοί με περιπολικά κάλεσαν από τα μεγάφωνα τους κατοίκους, να εκκενώσουν την περιοχή. Η ΕΠΟΜΕΑ Αλεποχωρίου ξεκίνησε από την πρώτη στιγμή τις ενέργειες για την προστασία της ευρύτερης περιοχής, αρχικά με περιπολίες και στη συνέχεια με επιχειρήσεις πυρόσβεσης.

Στις 17:00 κατέφθασαν ως ενίσχυση στην ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. Αλεποχωρίου 10 εθελοντές πεζοπόρο τμήμα από την ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. Αιγάλεω για να συνδράμουν στην επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς. Οι ομάδες κατέφθασαν με πλήρη εξοπλισμό από αλυσοπρίονα και σκαπανικά εργαλεία μέχρι επινώτιους πυροσβεστήρες, ενδυόμενοι τη στολή της ομάδας και με τον απαραίτητο προστατευτικό εξοπλισμό. Νέες ομάδες επιφυλακής θα ενισχύσουν τις προσπάθειες μέσα στις επόμενες ώρες, δίνοντας αξία στη φράση "ἡ ἰσχύς, ἐν, τῇ ἑνώσει". Επιπλέον ύστερα από αίτημα της ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. Αλεποχωρίου λειτουργεί το Περιφερειακό Ιατρείο του Αλεποχωρίου με επαγγελματίες Νοσηλευτές και μέλη της ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. για την αντιμετώπιση εκτάκτων περιστατικών. Επίσης είναι σε ετοιμότητα η Κινητή Ιατρική Μονάδα της ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. Αιγάλεω που έχει παραχωρηθεί από τους Lions για την διακομιδή ασθενών εάν απαιτηθεί. Για έκτακτα περιστατικά, καλέστε στο 6987593746. Το ιατρείο θα λειτουργήσει όσο το δυνατόν περισσότερο

Συγκινητικές ήταν οι πρωτοβουλίες της τοπικής κοινότητας. Η οικογένεια Ευθυμίου πήρε την πρωτοβουλία και παραχωρεί, σε όλες τις οικογένειες που έχουν υποστεί ζημιές τα σπίτια τους λόγω της πυρκαγιάς, δωμάτια για την φιλοξενία τους στα ενοικιαζόμενα δωμάτια - studio EFTHIMIOU στην παραλία Αλεποχωρίου προς Ψάθα. Αντίστοιχα τα Super Market Σκλαβενίτης με την δωρεά 500 Νερών , 50 Χυμών και 50 Κουτιών με Μπάρες Δημητριακών τα οποία θα μοιραστούν σε όσους επιχειρούν και όσους εκκένωσαν τις οικίες τους. Το κατάστημα V lounge beach bar προσέφερε τόσο για τα μέλη των ομάδων μας που επιχειρούν όσο και για το προσωπικό του πυροσβεστικού σώματος, 100 μπουκάλια νερού και 50 χυμούς. Κάτι τόσο απλό αλλά τόσο σημαντικό βοηθάει και δίνει νέα δύναμη σε όσους επιχειρούν αυτές τις δύσκολες ώρες.

Η φωτιά καίει το Μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής και έχει κυκλώσει το Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη του Μακρύνου. Επίσης καίγονται τα πρώτα σπίτια στον Οικισμό Παρασκευά. Στον οικισμό βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής για να περιορίσουν την πυρκαγιά. Η ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. Αλεποχωρίου και η ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. Δήμου Αιγάλεω συνεχίζουν να επιχειρούν στο μέτωπο. Παρακούλνται οι κάτοικοι της περιοχής να διατηρήσουν την ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΤΟΥΣ. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών και μην παρεμποδίζετε την διέλευση των οχημάτων. Εάν γνωρίζετε άτομα εγκλωβισμένα που δεν έχουν μέσον να μετακινηθούν να καλέσουν στο 6943180211 ή 6906051683.

Ενδιαφέρεσαι να γίνεις διασώστης; Πάτησε εδώ
', 'auto'); ga('send', 'pageview');