Υγειονομική κάλυψη 1ου Themistokles Trail 13 στο όρος Αιγάλεω

Υγειονομική κάλυψη 1ου Themistokles Trail 13 στο όρος Αιγάλεω Υγειονομική κάλυψη 1ου Themistokles Trail 13 στο όρος Αιγάλεω Υγειονομική κάλυψη 1ου Themistokles Trail 13 στο όρος Αιγάλεω Υγειονομική κάλυψη 1ου Themistokles Trail 13 στο όρος Αιγάλεω Υγειονομική κάλυψη 1ου Themistokles Trail 13 στο όρος Αιγάλεω

Η ομάδα δρομέων Rockrunners σε συνεργασία με το τμήμα στίβου του Πειραϊκού συνδέσμου και την εταιρία Rock&Run διοργανάνωσαν στις 20/6 τον ορεινό αγώνα δρόμου Themistocles trail 13 στο Όρος Αιγάλεω. Η ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. Αιγάλεω κλήθηκε να καλύψει υγειονομικά τον αγώνα με πεζοπόρο τμήμα το οποίο έφερε πλήρως εξοπλισμένα φαρμακεία, μηχανοκίνητο με δύο μηχανές και το επιχειρησιακό όχημα Κένταυρος καθώς και την κινητή ιατρική μονάδα η οποία έχει παραχωρηθεί στην ομάδα από τους LIONS. 

Η οργανωτική Επιτροπή του αγώνα αποτελείτο από καθηγητές φυσικής αγωγής, δρομείς, προπονητές και Ιατρούς. Ο αγώνας κατηγορίας trail με μήκος 13 χιλιόμετρα και θετική υψομετρική διαφορά 750 μέτρα αποδείχτηκε μεγάλη πρόκληση για τους 160 διαγωνιζόμενους, οι τελευταίοι εκ των οποιων τερμάτισαν μετά από 3, 5 ώρες αγώνα. 

Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε στο όρος Αιγάλεω με εκκίνηση στις 09:00 και τερματισμό κοντά στην εκκλησία Προφήτης Ηλίας στην τοποθεσία κεραίες. Ο αγωνιστικός χώρος αποτελούταν από 90% μονοπάτι και 10% δασικό χωμάτινο δρόμο.

Οι εθελοντές αντιμετώπισαν πληθώρα περιστατικών με πιο σημαντικό ένα περιστατικό θερμοπληξίας, το οποίο αντιμετώπισαν με επαγγελματισμό σε συνεργασία με τον ιατρό του αγώνα. Οι αθλητές εμπιστεύτηκαν τους εθελοντές για την περιποίηση εκδορών και χτυπημάτων που προέκυψαν κατά την διάρκεια του αγώνα. 

Ενδιαφέρεσαι να γίνεις διασώστης; Πάτησε εδώ