Σε αυξημένη ετοιμότητα τέθηκε η ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. για την επέλαση της "ΕΛΠΙΔΑΣ"

Σε αυξημένη ετοιμότητα τέθηκε η ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. για την επέλαση της "ΕΛΠΙΔΑΣ" Σε αυξημένη ετοιμότητα τέθηκε η ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. για την επέλαση της "ΕΛΠΙΔΑΣ" Σε αυξημένη ετοιμότητα τέθηκε η ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. για την επέλαση της "ΕΛΠΙΔΑΣ" Σε αυξημένη ετοιμότητα τέθηκε η ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. για την επέλαση της "ΕΛΠΙΔΑΣ" Σε αυξημένη ετοιμότητα τέθηκε η ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. για την επέλαση της "ΕΛΠΙΔΑΣ"

Σε αυξημένη ετοιμότητα τέθηκε η ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. από τις 22/1/22 λόγω των επικείμενων καιρικών φαινομένων. 

Οι εθελοντές ήδη ετοιμάζουν οχήματα ασυρμάτους και εξοπλισμό προκειμένου να επέμβουν σε οποιαδήποτε περίπτωση απαιτηθεί, αλλά και για να δράσουν επικουρικά στο πλευρό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, μετά από συνεννόηση με την Περιφέρεια Αττικής και την Γ.Γ.Π.Π.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ και τη Γ.Γ.Π.Π. αναμένεται πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού από τα μεσάνυχτα απόψε στην Ανατολική Μαγνησία, στις Σποράδες και την Εύβοια όπου θα σημειωθούν χιονοπτώσεις, σταδιακά πυκνές έως το ξημέρωμα της Κυριακής. Πριν το μεσημέρι της Κυριακής, αυτό το πρόσκαιρο κύμα θα επεκταθεί στα ανατολικά τμήματα της Βοιωτίας και στα Ανατολικά - Βορειοανατολικά τμήματα της Αττικής, όπου και θα χιονίσει σε αυτές τις περιοχές για λίγο. Σταδιακά αυτό το πρόσκαιρο κύμα χιονοπτώσεων θα επεκταθεί Νοτιότερα και θα φτάσει στις Κυκλάδες και την Κρήτη. Ενδέχεται στις Κυκλάδες να πέσει χιόνι και σε σχετικά χαμηλά υψόμετρα. Το μεγάλο κύμα του χιονιά αναμένεται από τη Δευτέρα τα ξημερώματα. Ο καιρός θα παρουσιάσει σφοδρή επιδείνωση σε: Μαγνησία, Σποράδες, Φθιώτιδα, Βοιωτία, Εύβοια, Αττική, Κεντρική - Ανατολική - Νοτιοανατολική Πελοπόννησο, Κυκλάδες, Κρήτη και Δωδεκάνησα. Στις παραπάνω περιοχές αναμένεται να εξελιχτεί μέσα στην ημέρα ένα σφοδρότατο κύμα χιονοπτώσεων, το οποίο μέχρι το βράδυ θα έχει επεκταθεί στα Νοτιότερα τμήματα του Αιγαίου και θα εντείνεται. 

 Ο Νομός Αττικής θα βρεθεί στην αγκαλιά της ΕΛΠΙΔΑΣ, με τον χιονιά να εισβάλει σταδιακά από το μεσημέρι της Δευτέρας και κυρίως μετά το απόγευμα. Οι χιονοπτώσεις θα είναι σφοδρές και κατά περιόδους θα εκδηλωθεί χιονοκαταιγίδα. Το κύριο όγκο των σφοδρών χιονοπτώσεων το αναμένουμε από τις 19:00 το βράδυ της Δευτέρας έως τις 07:00 το πρωί της Τρίτης. Οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν και την Τρίτη με αυξομειωμένη ένταση. Μέσα στην Τρίτη, διαφαίνεται ένα δεύτερο σφοδρό κύμα χιονοπτώσεων, το όποιο θα δώσει μια παράταση της κακοκαιρίας έως την Τέταρτη.

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΑΝΑΓΚΗΣ ΕΠΟΜΕΑ 6934989184

24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα

Ενδιαφέρεσαι να γίνεις διασώστης; Πάτησε εδώ
', 'auto'); ga('send', 'pageview');