Παγκόσμιο πρωτάθλημα jet ski "JET RAID" στο Βόλο 6-11/6/2022

Παγκόσμιο πρωτάθλημα jet ski "JET RAID" στο Βόλο 6-11/6/2022 Παγκόσμιο πρωτάθλημα jet ski "JET RAID" στο Βόλο 6-11/6/2022 Παγκόσμιο πρωτάθλημα jet ski "JET RAID" στο Βόλο 6-11/6/2022 Παγκόσμιο πρωτάθλημα jet ski "JET RAID" στο Βόλο 6-11/6/2022 Παγκόσμιο πρωτάθλημα jet ski "JET RAID" στο Βόλο 6-11/6/2022

Η Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών Αιγάλεω καλέστηκε να καλύψει υγειονομικά το παγκόσμιο πρωτάθλημα jet ski "JET RAID" που θα λάβει χώρα στον Βόλο. Η ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. θα συμβάλει με σκάφη και εθελοντές για την ασφάλεια όλων των συμμετεχόντων.
Αθλητές από Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Μεγάλη Βρετανία, Πορτογαλία, Βέλγιο, Κορσική, Ουρουγουάη, Βραζιλία, Χιλή, Γουαδελούπη και Ελλάδα, επισκέπτονται τoν Βόλο για να κατακτήσουν τον πολυπόθητο τίτλο παρουσιάζοντας παράλληλα ανεπανάληπτο θέαμα.
Στη διοργάνωση έχουν προκριθεί και συμμετέχουν 50 πιλότοι και θα χρησιμοποιηθούν 42 εντυπωσιακά σκάφη που φθάνουν στην Ελλάδα από τις συμμετέχουσες χώρες. Η υποδοχή των οδηγών στην πόλη του Βόλου θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 6 Ιουνίου 2022 στις 7.30 το βράδυ στην παραλία του Βόλου που θα αποτελεί τη βασική αφετηρία των αγώνων.
Οι αγώνες του Πρωταθλήματος θα ξεκινήσουν την Τρίτη 7 Ιουνίου 2022 όπου το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει τη δεξιοτεχνία και τις εντυπωσιακές φιγούρες των συμμετεχόντων από το παραλιακό μέτωπο του Βόλου, όπου θα διεξαχθούν οι πρώτες διαδρομές, από τις 10.00 το πρωί έως και τις 17.00 το απόγευμα. Θα ακολουθήσουν αγώνες εντός του Παγασητικού και την επόμενη ημέρα, Τετάρτη 8 Ιουνίου, η πίστα των αγώνων θα στηθεί στην περιοχή της Σκιάθου. Την Πέμπτη 9 Ιουνίου τα πληρώματα επιστρέφουν στον Βόλο και την Παρασκευή 10 και το Σάββατο 11 Ιουνίου θα διεξάγονται συνεχείς αγώνες στην περιοχή της παραλίας της πόλης. Το Σάββατο 11 Ιουνίου – τελευταία ημέρα του πρωταθλήματος – θα διεξαχθούν οι τελικοί αγώνες και το πρωτάθλημα θα ολοκληρωθεί στις 18.30 το βράδυ με την απονομή των επάθλων των νικητών και των αναμνηστικών διπλωμάτων των αθλητών στην περιοχή του Ηρώου της παραλίας.
Ως προς το άθλημα του Jet Ski, στην ουσία πρόκειται για μια αθλητική αναψυχή των συμμετεχόντων αλλά παράλληλα και για μία σκληρή δοκιμασία και για τους αναβάτες και για τα αγωνιστικά σκάφη. Η ιδιαιτερότητα του Acropolis Jet Raid αφορά τη διεξαγωγή του βασικού κορμού των αγώνων σε συνθήκες ανοιχτής θάλασσας, όπου απαιτείται φυσική αντοχή και δεξιοτεχνία από τους αναβάτες και υψηλή ποιότητα σκαφών. Βασικό απαιτούμενο για τη νίκη δεν είναι η ταχύτητα αλλά η αναψυχή και η αντοχή, η φιλοσοφία του αθλήματος αφορά στην προσπάθεια και στον τερματισμό καθώς πολλοί από τους αθλητές αδυνατούν να φτάσουν στο τέρμα λόγω σωματικής εξάντλησης ή μηχανικών βλαβών.
Η γοητεία του αθλήματος αφορά στη γνωριμία των αναβατών και των πληρωμάτων με τις φυσικές καλλονές των τόπων διεξαγωγής των αγώνων και στη συγκεκριμένη περίπτωση της πόλης του Βόλου, του Παγασητικού και της θαλάσσιας διαδρομής προς και από το νησί της Σκιάθου, η εμπειρία χαρακτηρίζεται ως ανεπανάληπτη. Οι φυσικές ομορφιές της Μαγνησίας, οι συνθήκες υποδοχής και φιλοξενίας των πληρωμάτων, των αθλητικών παραγόντων και του κοινού που ακολουθεί τους αθλητές καθώς και οι συνθήκες συνεργασίας με το Υπουργείο Τουρισμού, τον Δήμο Βόλου, τον ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου, τον ΕΟΤ, τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου, το Λιμεναρχείο Βόλου και τους λοιπούς φορείς που συνεργάζονται για τη διοργάνωση, οδηγούν τους αγώνες για 3η φορά στο Βόλο (προηγήθηκαν αντίστοιχα πρωταθλήματα των ετών 2016 και 2017 στην περιοχή των Αλυκών Βόλου), ενώ πρόθεση των διοργανωτών και του Αλυτάρχη των Αγώνων Bruno Casa αποτελεί η μόνιμη διεξαγωγή ετησίου παγκοσμίου πρωταθλήματος στη συγκεκριμένη περιοχή με τις ανεπανάληπτες θαλάσσιες αγωνιστικές πίστες.
Το Πρωτάθλημα υποστηρίζεται από τη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων, τις εγκαταστάσεις του παραχωρεί ευγενικά ο ΟΕΑ ΝΑΒ και εξοπλισμό της διαθέτει η Λέσχη Αυτοκινήτου Βόλου.

Ενδιαφέρεσαι να γίνεις διασώστης; Πάτησε εδώ
', 'auto'); ga('send', 'pageview');