Έκτακτο δελτίο καιρού

Έκτακτο δελτίο καιρού

ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α ΠΑΙΑΝΙΑΣ
ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Σημαντική μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας από τις 30 Δεκεμβρίου και μετά, με κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας, παγετό και χιονοπτώσεις σε πολλές πεδινές περιοχές, κυρίως της Ανατολικής Ελλάδας. Για λίγες ώρες ωστόσο, χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και σε πεδινές περιοχές της Βόρειας χώρας.
Τα φαινόμενα κατανέμονται ως εξής:
ΘΡΑΚΗ: Δεν θα επηρεαστεί από την κακοκαιρία σημαντικά. Οι όποιες χιονοπτώσεις θα έχουν πολύ σύντομο και γενικά ασθενές χαρακτήρα. Ωστόσο, αναμένεται ισχυρός παγετός τη νύχτα.
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Αναμένονται χιονοπτώσεις, οι οποίες από την Καβάλα και Δυτικότερα θα έχουν έντονο χαρακτήρα, με έμφαση τους Νομούς Σερρών, Πιερίας, Ημαθίας και Χαλκιδικής. Για την περιοχή του Κιλκίς, αναμένονται πρόσκαιρες χιονοπτώσεις από 3 έως 6 ώρες, ωστόσο γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί.
ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Χιονοπτώσεις αναμένονται σε όλη τη Δυτική Μακεδονία, για περίπου 6 με 8 ώρες, οι οποίες κατά βάση θα έχουν μέτρια ένταση. Στη συνέχεια ο καιρός θα βελτιωθεί.
ΉΠΕΙΡΟΣ: Χιονοπτώσεις αναμένονται σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές , έως τα 400 – 500 μέτρα υψόμετρο, χωρίς ωστόσο μεγάλη διάρκεια και ένταση.
ΘΕΣΣΑΛΙΑ: Χιονοπτώσεις αναμένονται σε όλη τη Θεσσαλία, με τα εντονότερα φαινόμενα στα Ανατολικά τμήματα του Νομού και κυρίως στο Ν. Λάρισας. Στην περιοχή του Βόλου, τα εντονότερα φαινόμενα αναμένονται στο Πήλιο ενώ χιονοπτώσεις, παροδικού ωστόσο χαρακτήρα, θα σημειωθούν και στην πόλη του Βόλου, ο οποίος φαίνεται να καταφέρνει να πάρει έως 10 cm ύψη χιονιού.
ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ: Σε γενικές γραμμές δεν θα επηρεαστεί σημαντικά από την κακοκαιρία
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ: Σημαντική κακοκαιρία αναμένεται σε όλες τις περιοχές από το ύψος της Πελασγίας και Νοτιότερα, στην πόλη της Λαμίας και όλων των περιοχών κατά μήκος της Εθνικής οδού, οι οποίες θα δέχονται σημαντικές χιονοπτώσεις. Επίσης η Βοιωτία θα δεχτεί σημαντικές χιονοπτώσεις.
ΕΥΒΟΙΑ: Σημαντικές χιονοπτώσεις θα δεχτεί η Βόρεια Εύβοια ακόμη και στα πεδινά, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν γενικότερα σε όλο το νησί, ακόμη και στα πεδινά τμήματα.
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ: Χιονοπτώσεις αναμένονται στα Ανατολικά τμήματα της Πελοποννήσου στους Νομούς Αρκαδίας, Αργολίδας, Κορινθίας και Λακωνίας, ακόμη και στα πεδινά τμήματα.
ΝΗΣΙΑ ΑΙΓΑΙΟΥ: Στο Βορειοανατολικό Αιγαίο, δεν αναμένονται σημαντικά φαινόμενα. Οι όποιες χιονοπτώσεις θα έχουν πολύ σύντομη διάρκεια και γενικά ασθενές χαρακτήρα. Στις Σποράδες αναμένονται αξιόλογες χιονοπτώσεις, ενώ χιόνια θα σημειωθούν επίσης στις Κυκλάδες. Τέλος χιόνια θα πέσουν και στη Βόρεια Κρήτη, από τα 300 μέτρα υψόμετρο και πάνω. Τα Δωδεκάνησα, δεν θα επηρεαστούν σημαντικά από την κακοκαιρία.
ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ: Δεν θα επηρεαστούν σημαντικά από την κακοκαιρία.
ΤΟΠΙΚΕΣ ΠΡΟΓΝΩΣΕΙΣ: Παροδικές χιονοπτώσεις αναμένονται και σε πεδινές περιοχές του Νομού Αττικής, ενώ σύντομη χιονόπτωση αναμένεται και στην πόλη της Θεσσαλονίκης, με τον καιρό στη συμπρωτεύουσα να βελτιώνεται γρήγορα.
Η κακοκαιρία θα αρχίσει από το μεσημέρι της 30ης Δεκεμβρίου και θα διατηρηθεί στα Ανατολικά της χώρας, έως τη 2η ημέρα του Ιανουαρίου. Στη Βόρεια Ελλάδα, ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση από τις 31 του μήνα και μετά, η οποία ενδεχομένως να είναι πρόσκαιρη.

Ενδιαφέρεσαι να γίνεις διασώστης; Πάτησε εδώ
', 'auto'); ga('send', 'pageview');