2ο Διεθνές Εκπαιδευτικό Συνέδριο

2ο Διεθνές Εκπαιδευτικό Συνέδριο 2ο Διεθνές Εκπαιδευτικό Συνέδριο

Το 2ο Διεθνές Εκπαιδευτικό Συνέδριο "ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ 2016" συνδιοργάνωσε η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με την Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών Αιγάλεω. Ο κ. Γ. Μπαλάφας, Υφυπουργός Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, ήταν ο πρώτος που χαιρέτησε τους παρευρισκομένους κατά την έναρξη του συνεδρίου.

Μετά από κάθε σεισμό, η Πολιτεία βελτιώνει τον Αντισεισμικό Κανονισμό συμβάλλοντας στην δημιουργία ανθεκτικότερων κατασκευών που μας κάνουν να αισθανόμαστε πιο ασφαλείς. Παράλληλα όμως, χρέος της Πολιτείας αποτελεί η φροντίδα και η ασφάλεια για την ενημέρωση του πληθυσμού σε θέματα αντισεισμικής προστασίας, δίνοντας στους πολίτες οδηγίες που θα τους φανούν χρήσιμες σε περίπτωση σεισμού.

Το Συνέδριο της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής, διεξήχθη 2 - 5 Ιουνίου 2016, στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικό Μολύβι- Γ. Βρανάς» του Δήμου Αιγάλεω.

Την έναρξη του Συνεδρίου άνοιξαν με χαιρετισμό η Περιφερειακή Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας Εντεταλμένη της Περιφέρειας Αττικής κα Ιωάννα Τσούπρα και ο Πρόεδρος των Επίλεκτων Αιγάλεω κ Ρουμελιώτης Γεώργιος.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Γιάννης Τσιρώνης, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ Δημήτρης Τσουκαλάς, η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β΄ Αθήνας κα Χαρά Καφαντάρη, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών κ. Τζόκας Σπυρίδων, ο κ. Νικητάκης Νικόλαος Πολιτικής Προστασίας Αιγάλεω, ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ κ. Κωνσταντίνος Καρακατσιανόπουλος, ο κ Θεοδώρου Φοίβος Προϊστάμενος Διεύθυνσης Γ.Γ.Π.Π., ο κ. Μπενάκης Μιλτιάδης Ιδρυτής των Επίλεκτων, ο κ. Μωυσίδης Γρηγόρης Πρόεδρος Επίλεκτων Ελλάδας, καθώς και εκπρόσωποι της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αιγάλεω.

Μετά από την ολοκλήρωση των εισηγήσεων, ακολούθησε επίδειξη απεγκλωβισμού θυμάτων σεισμού από µέλη εθελοντικών ομάδων της Ελλάδας και του εξωτερικού, η οποία πραγματοποιήθηκε στο κτήριο του Δήμου Αιγάλεω και την τελευταία ημέρα άσκηση μεγάλης κλίμακας Αντιμετώπισης Καταστροφής από σεισμό η οποία πραγματοποιήθηκε στο παλιό κτήριο της ΕΥΠ στο Δήμο Αχαρνών την οποία παρακολούθησε μεγάλος αριθμός συνέδρων.

Κλείνοντας τις εργασίες του συνεδρίου η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος για Θέματα Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής, κα Ιωάννα Τσούπρα, αφού ευχαρίστησε τους εισηγητές, τις εθελοντικές ομάδες και τους συνέδρους, τόνισε την ανάγκη ενδυνάμωσης και εκπαίδευσης των στελεχών Πολιτικής Προστασίας και των εθελοντών μέσω ανάλογων προσπαθειών καθώς και την επιθυμία της Περιφέρειας Αττικής να συμβάλλει σε ανάλογες δράσεις, ενώ η διενέργεια άσκησης με θέματα απεγκλωβισμού θυμάτων σε δυσχερείς, πραγματικές συνθήκες με τη συμμετοχή διασωστικών ομάδων από την Ελλάδα και το Εξωτερικό, με σκοπό την εκπαίδευση και το καλύτερο συντονισμό τους, ολοκληρώθηκε επιτυχώς.

Ενδιαφέρεσαι να γίνεις διασώστης; Πάτησε εδώ
', 'auto'); ga('send', 'pageview');