Δράση "Clean Ocean – Συνεισφέρουμε σ’ ένα πιο βιώσιμο μέλλον!”

Δράση "Clean Ocean – Συνεισφέρουμε σ’ ένα πιο βιώσιμο μέλλον!” Δράση "Clean Ocean – Συνεισφέρουμε σ’ ένα πιο βιώσιμο μέλλον!” Δράση "Clean Ocean – Συνεισφέρουμε σ’ ένα πιο βιώσιμο μέλλον!” Δράση "Clean Ocean – Συνεισφέρουμε σ’ ένα πιο βιώσιμο μέλλον!” Δράση "Clean Ocean – Συνεισφέρουμε σ’ ένα πιο βιώσιμο μέλλον!”

Με σύνθημα “Clean Ocean – Συνεισφέρουμε σ’ ένα πιο βιώσιμο μέλλον!”, οι εθελοντές της ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. έδωσαν το «παρών» στις 8 & 9 Οκτωβρίου στην Α’ πλαζ Βούλας, συμμετέχοντας στην περιβαλλοντική δράση κατά την οποία πραγματοποιήθηκε καθαρισμός του βυθού της θάλασσας από άχρηστα ελαστικά οχημάτων, που βρέθηκαν κοντά στο νησί της Υδρούσας(Κατραμονήσι), έναντι της Βούλας.

Τα ελαστικά τα οποία ανελκύστηκαν από το βυθό εξήλθαν της θαλάσσης επί της πλωτής εξέδρας που είχε παραχωρηθεί από την νέα Μαρίνα Βουλιαγμένης, μεταφέρθηκαν μέσω εκείνης στην πλαζ, να καθαριστούν από άμμο και αντικείμενα ή ζωντανούς οργανισμούς που είχαν προσκολληθεί κατά το διάστημα που παρέμειναν στο βυθό και ακολούθως οδηγήθηκαν μέσω συμβεβλημένου συλλέκτη-μεταφορέα της ECOELASTIKA σε μονάδες αξιοποίησης για την ορθή διαχείρισή τους.

Η δράση διοργανώθηκε από την  XTERRA  Greece  – TRIMORE Sport Events, εταιρεία αθλητικών και ψυχαγωγικών events, με την έμπρακτη συνεργασία της ECOELASTIKA και του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης.

Η ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. με χαρά ήταν αρωγός στο εγχείρημα αυτό, με εθελοντές, ομάδα πιστοποιημένων δυτών και δύο (2) σκάφη, έχοντας κοινό στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση του κόσμου για ένα βιώσιμο μέλλον!

Ενδιαφέρεσαι να γίνεις διασώστης; Πάτησε εδώ