Άσκηση Μείζονος Ατυχήματος στο Ναυτικό Οχυρό Σκαραμαγκά

Άσκηση Μείζονος Ατυχήματος στο Ναυτικό Οχυρό Σκαραμαγκά Άσκηση Μείζονος Ατυχήματος στο Ναυτικό Οχυρό Σκαραμαγκά Άσκηση Μείζονος Ατυχήματος στο Ναυτικό Οχυρό Σκαραμαγκά Άσκηση Μείζονος Ατυχήματος στο Ναυτικό Οχυρό Σκαραμαγκά Άσκηση Μείζονος Ατυχήματος στο Ναυτικό Οχυρό Σκαραμαγκά

Την Πέμπτη 02 Δεκεμβρίου 2021, πραγματοποιήθηκε στο Ναυτικό Οχυρό Σκαραμαγκά, Άσκηση Μείζονος Ατυχήματος (ΑΜΑ) υπό τη διεύθυνση του Κέντρου Ελέγχου Ασφαλείας Περιοχής (ΚΕΑΠ) της Ναυτικής Βάσης ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ και με συντονιστικό ρόλο από τον Διοικητή Διοίκησης Ναυτικής Εκπαίδευσης (ΔΝΕ) Υποναύαρχο Ιωάννη Πάττα ΠΝ.

Στην Άσκηση συμμετείχαν προσωπικό και μέσα από το Πολεμικό Ναυτικό (ΠΝ),την Κινητή Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών (206 ΠΑΥ/ΚΟΜΑΚ) της Πολεμικής Αεροπορίας, την Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών Ελλάδος (ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α.), την Ελληνική Αστυνομία (ΕΛ.ΑΣ), το Πυροσβεστικό Σώμα (ΠΣ) και το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ/ΚΕΠΥ). Επιπρόσθετα συμμετείχαν παρατηρητές από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) και την Περιφέρεια Αττικής.

Η ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α, με δύναμη 25 εθελοντών, του διασωστικού οχήματος της ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. "Ήφαιστος" και της Κινητής Ιατρικής Μονάδας η οποία παραχωρήθηκε από τους LIONS, επιχείρησε σε πέντε διαφορετικά σενάρια έρευνας και διάσωσης.

Στην άσκηση συμμετείχαν και οι διασωστικοί σκύλοι της ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. Gizmo και Sugar.

Πριν από την έναρξη της άσκησης η Κ.ΟΜ.Α.Κ. έστησε προνοσοκομειακό κέντρο περίθαλψης κοντά στη περιοχή όπου είχαν αναφερθεί τα περιστατικά, στο οποίο συνέδραμαν οι εθελοντές, νοσηλευτές και ιατροί της ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α.

Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ οφείλουμε στο Πολεμικό Ναυτικό και στην Πολεμική Αεροπορία και το τμήμα της Κ.ΟΜ.Α.Κ. για την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν και την ευκαιρία να συνδράμουμε τους κρατικούς φορείς σε μια τόσο σημαντική άσκηση.

Ενδιαφέρεσαι να γίνεις διασώστης; Πάτησε εδώ
', 'auto'); ga('send', 'pageview');