Η Εθνική Επέτειος στην Ελλάδα του σήμερα

Η Εθνική Επέτειος στην Ελλάδα του σήμερα

Η Εθνική Επέτειος της απελευθέρωσης από τον Τουρκικό ζυγό εορτάζεται κάθε χρόνο την 25η Μαρτίου. Κάθε Έλληνας και Ελληνίδα νοιώθει μεγάλη υπερηφάνεια για την γενναιότητα, την ανιδιοτέλεια και την αυτοθυσία των προγόνων τους για να απολαμβάνουμε σήμερα την ελευθερία και την δημοκρατία.

Αυτή τη χρονιά η εθνική επέτειος επισκιάστηκε από την εξάπλωση του ιού COVID-19 (πιο γνωστού ως κορωναϊού). Για την προστασία των ευαίσθητων ομάδων και την μείωση της πιθανότητας εξάπλωσης, ήταν αναγκαίος ο περιορισμός κατ' οίκον. Παράλληλα, νοσηλευτές, τραυματιοφορείς διασώστες και ιατροί δίνουν τη δική τους μάχη στα νοσοκομεία, παλεύοντας με έναν αόρατο εχθρό, προκειμένου να σώσουν τους συνανθρώπους μας. Συμπολίτες μας δίνουν το "παρόν" σε δημόσιες υπηρεσίες, καταστήματα, μεταφορικές εταιρείες, τράπεζες, φαρμακεία για να μπορέσουμε όλοι να έχουμε τα αναγκαία αυτή τη δύσκολη ώρα. Οι δυνάμεις του στρατού και της αστυνομίας δίνουν έναν ξεχωριστό αγώνα τόσο στα σύνορα όσο και στην ενδοχώρα. 

Πολλοί εθελοντές μας επανδρώνουν αυτές τις θέσεις. Πολλοί μένουν στο σπίτι, υπεύθυνα, φροντίζοντας την οικογένεια και τους συμπολίτες τους. Όσο μικρό ή μεγάλο θεωρούμε το έργο μας, αποτελούμε όλοι τους σύγχρονους ήρωες της Ελληνικής πραγματικότητας. Με υπομονή, δύναμη και υπευθυνότητα, δίνουμε ένα σύγχρονο παράδειγμα για την αξία της Ελλάδας.

Σήμερα αποτίουμε φόρο τιμής στους προγόνους μας, για του Χριστού την πίστη την Αγία και της Πατρίδος την Ελευθερία! 

Ενδιαφέρεσαι να γίνεις διασώστης; Πάτησε εδώ